Założenie Biodevas Laboratoires
Jean-Louis i François BLUA łączą siły i zakładają Biodevas Laboratoires
Jean-Louis i François BLUA łączą siły i zakładają Biodevas Laboratoires
Opracowanie linii produktów Przeżuwacze i Drób
do Europy i do krajów Maghrebu
Opracowanie linii produktów Warzywnictwo – Pierwsze testy
Biodevas pierwszym zakładem przemysłowym z certyfikatem ISO 22000 (bezpieczeństwo żywności) przyznanym dla obu dziedzin działalności
przez Ministra Rolnictwa
Biodevas uzyskuje certyfikat GMP+, który gwarantuje bezpieczeństwo żywności dla zwierząt na każdym etapie produkcji
celem uzyskania powierzchni 2500 m²
Pierwszy eksport do Stanów Zjednoczonych, Korei Południowej i do Tajlandii
Od momentu założenia, firma Biodevas Laboratoires wspiera inicjatywę One Health wychodząc naprzeciw oczekiwaniom sektora produkcji zwierzęcej i roślinnej.
Firma Biodevas Laboratoires mieszcząca się na zachodzie Francji, w regionie Pays-de-la-Loire, to firma rodzinna. W miejscu jej siedziby znajduje się również ośrodek badawczo-rozwojowy i linia produkcyjna.
Jean-Louis Blua, doktor farmacji, zajmuje się opracowywaniem rozwiązań Biodevas. Bazując na ponad 30-letnim doświadczeniu związanym z problematyką stresu oksydacyjnego, służy on swoją wiedzą techniczną przyczyniając się do poprawy jakości i do wprowadzania innowacji.
François Blua, absolwent EDHEC, od początku swojej kariery chciał prowadzić działalność przedsiębiorczą, która posiada misje. Będąc odpowiedzialnym za rozwój i za strategię firmy Biodevas przyczynia się on wraz z całym swoim zespołem do rozwoju firmy Biodevas.